Srbija

Sreda, 03.09.2008.

15:36

Još jedan pad berzanskih indeksa

Indeksi akcija Beogradske berze nastavili su da slabe. Belex15 je pao 0,33 procenata, dok je Belexline popustio za 0,74 odsto.

Izvor: Beta

Default images

Promet je vredeo 488,8 miliona dinara (6,38 miliona evra), pri čemu je čak 430,46 miliona donela trgovina akcijama OTP Banke Srbija [KLBNM]. Učešće stranih investitora palo je na oko četiri i po odsto u ukupnoj i trgovini akcijama a toliko je bilo i kod kupovine i kod prodaje akcije.

Najveći pad u kontinuiranoj trgovini ubeležio je Dijamant [DJMN], od gotovo deset procenata, na novi minimum za godinu dana od 32 hiljade dinara, ali uz samo jednu akciju u prometu.

Simpu [SMPO] je cena pala devet procenata, Galenika Fitofarmacija [FITO] je pojevtinila nešto više od osam, a Informatika [INFM] malo više od šest procenata.

Hartija Komercijalne banke [KMBN] se sa minusom od neznatno više od pet odsto spustila na novi minimum za godinu dana od 55 hiljada dinara, uz skroman promet.

Dobitnike je predvodio Planum [PLNM] sa skokom nešto većim od 14 procenata. U trgovini tom akcijom danas je ostvaren i najveći promet na kontinuiranom segmentu, od 19,14 miliona dinara.

Bezmalo deset procenata porasla je cena Univerzal banke [UNBN], više od šest poskupeo je zemunski Navip [NAVP], tri i po odsto na vrednosti je dobio Imlek [IMLK], a procenat manje Tigar [TIGR], jedna od četiri kompanije sa A Listinga.

Veći prometi bili su i u trgovini akcijama Metals banke [MTBN], od nedavno članice Prajm marketa, od 8,93 miliona dinara, AIK banke [AIKB], od 2,61 milion, Agrobanke [AGBN], od 2,38 miliona, i Energoprojketa [ENHL], još jednog sa A Listinga, od 1,65 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene sa akcijama OTP Banke Srbija ostvaren je promet od 430,46 miliona dinara. Po ceni od 192 hiljade dinara, 20 procenata nižoj nego u prethodnoj trgovini, vlasnike su promenile 2.242 hartije novosadske banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: