Srbija

Utorak, 27.05.2008.

08:27

Fimi dozvola za zatvoreni fond

Investiciona kompanija Fima invest je dobila odobrenje za osnivanje zatvorenog investicionog fonda i objaviće javni poziv za upis i uplatu akcija.

Izvor: B92, Beta

Default images

Početna vrednost jedne akcije fonda Fima SEE aktivist tokom javnog poziva iznosiće deset hiljada dinara, a kupci akcija mogu biti i građani i preduzeća.

Komisija za hartije od vrednosti izdala je odobrenje 22. maja, a poziv će biti objavljen u dnevnom listu Politika i trajaće od 30. maja do 30. juna.

Direktor Fima investa Milan Marinković naveo je da bi osnivačka skupština akcionara Fonda trebalo da bude održana u prvoj nedelji jula, do kada bi proces registracije fonda trebalo da bude priveden kraju.

Fima SEE aktivist ulagaće najviše u mala i srednja preduzeća, tržišne kapitalizacije od pet miliona do 40 miliona evra, koja imaju najveći potencijal rasta.

U Srbiji je prvu dozvolu za osnivanje zatvorenog investicionog fonda dobio Citadel, 15. maja. Citadelov fond će se zvati Trijumf elit, a javni poziv će, kako je najavljeno, biti raspisan do sredine juna.

Zatvoreni fond prikuplja sredstva prodajom akcija putem javne ponude, dok otvoreni fond sredstva prikuplja prodajom investicionih jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: