Svet 4

20.05.2024.

19:36

"Ključa" u Jerusalimu: Hiljade na ulicama, postavljene barikade FOTO/VIDEO

Dok se poslanici izraelskog parlamenta okupljaju posle šestonedeljne pauze, ispred zgrade Kneseta u Jerusalimu okupile su se danas po podne hiljade antivladinih demonstranata iz celog Izraela.

Izvor: Tanjug

"Ključa" u Jerusalimu: Hiljade na ulicama, postavljene barikade FOTO/VIDEO
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

Policija je podigla dva reda barikada koje razdvajaju demonstrante od Kneseta, a učesnici protesta skandiraju parole protiv premijera Benjamina Netanjahua i njegove vlade, prenosi Tajms of Izrael.

"Bibi predstavlja opasnost po postojanje Izraela", uzvikivali su demonstranti.

Istaknuta antivladina aktivistkinja Šikma Bresler poručila je da je cilj protesta, sprovedenog na zakonit i nenasilan način, da se građanima Izraela "vrati mogućnost da utiču na pravac u kojem se kreće njihova zemlja".

Demonstranti su stigli u Jerusalim iz cele zemlje, a mnogi su učestvovali u ogromnom, sporovoznom konvoju automobila koji je ranije danas krenuo ka prestonici.

Podsetimo, Međunarodni krivični sud (MKS) zatražio je nalog za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina, preneo je Rojters.

EPA-EFE/ABIR SULTAN

Netanjahu je ubrzo reagovao i nazvao odluku glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karima Kana da zatraži nalog za hapšenje za njega i ministra odbrane Joava Galanta ''skandaloznom'', pišu izraelski mediji.

EPA-EFE/ABIR SULTAN

''Ovo me neće zaustaviti, niti će zaustaviti nas'', navodno je rekao Netanjahu na sastanku njegove partije Likud, prenosi izraelski portal Ynet.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: