Sojaprotein ide u dokapitalizaciju

Sojaprotein [SJPT] je doneo odluku o povećanju osnovnog kapitala izdavanjem običnih akcija osme emisije javnom ponudom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

13:57

Default images

To bečejsko preduzeće za preradu soje je saopštilo da će osnovni kapital Sojaproteina, kompanije čije su akcije na A Listingu Beogradske berze, biti povećan za 301,379 miliona dinara, na 2,8 milijardi.

Odlučeno je da se izda 650 hiljada akcija osme emisije ukupne vrednosti 301,379 miliona dinara. Reč je o akcijama bez nominalne vrednosti sa računovodstvenom vrednošću od 463,66 dinara.

Pravo prečeg upisa imaju akcionari upisani u Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti na dan 19. februara, srazmerno broju celih akcija u posedu. Ukupan rok za upis i uplatu akcija osme emisije je 47 dana od dana označenog u javnom pozivu. Upis i uplata akcija za akcionare sa pravom preče kupovine traje 32 dana a rok za one bez prava preče kupovine je 15 dana.

Prodaja će se smatrati uspešnom ako se u navedenom roku upiše i uplati najmanje 50 odsto ponuđenih akcija. Akcionari Sojaproteina koji imaju pravo prečeg upisa akcije osme emisije plaćaće 3.100 dinara, a svi ostali 3.445 dinara.

Sredstva prikupljena emisijom biće upotrebljena za pokriće dela troškova izgradnje Fabrike sojinih proteinskih izolata i sojinih proteinskih koncentrata kapaciteta 15 hiljada tona godišnje. Reč je o fabrici sa kompletnom infrastrukturom, visokim stepenom automatizacije, najsavremenijom tehnologijom i zaštitom čovekove okoline iz koje će 90 odsto proizvodnje ići u izvoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: