Prvi maj: 5 mil. € u fabriku povrća

Poljoprivredni kombinat Prvi maj će ove godine uložiti više od pet miliona evra u izgradnju fabrike povrća.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.07.2007.

17:15

Default images

Kombinat Prvi maj (PMRK) iz Ruskog Krstura uložiće ove godine više od pet miliona evra u proširenje i izgradnju kapaciteta fabrike zamrznutog povrća ABC, najavila je direktorka tog kombinata Marija Štajnfeld.

Ona je agenciji Beta kazala da će iz tih sredstava biti izgradjena nova hladnjača zamrznutog povrća fabrike ABC, koja je u sastavu tog poljoprivrednog kombinata i dodala da će kapacitet hladnjače biti od 4,5 do 5 hiljada tona.

Štajnfeldova je precizirala i da će se proširiti linije za preradu graška i kukuruza šećerca, kupiti oprema za pakovanje i komore za čuvanje zamrznutog povrća.

Ona je istakla da su sredstva obezbedjena iz više izvora - Fonda za razvoj Republike Srbije, kredita poslovnih banaka i sopstvenih izvora ABC kombinata.

Prema rečima direktorke tog poljoprivrednog kombinata, proizvodni kapaciteti fabrike zamrznutog povrća ABC ove godine biće povećani na 8 hiljada tona, odnosno za 1,5 hiljada tona više nego prošle godine.

Nakon završetka rekonstrukcije fabrike ABC, kapaciteti će biti blizu 10 hiljada tona proizvedenog zamrznutog povrća, dodala je Štajnfeldova.

Za izgradnju nove fabrike obezbedjena je ekološka saglasnost, navela je ona i naglasila da će nakon završetka radova fabrika biti prilagodjena evropskim standardima kvaliteta - "hasap" (HASAP).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: