Vlade Divac suvlasnik Voda vode?

Suvlasnik Doma vode "Voda voda" u Banji Vrujci kod Valjeva po svemu sudeći bi mogao postati proslavljeni košarkaš Vlade Divac.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2007.

17:29

Default images

Na taj način su okončana višemesečna nagađanja o prodaji 30 odsto kapitala nekog od nezavisnih preduzeća "Si end Si" grupe, piše beogradski dnevnik Pregled.

"Zainteresovani smo da ostvarimo partnerstvo kroz 30 odsto udela u nekom od nezavisnih preduzeća unutar Grupe kako bi konkretnom saradnjom ostvarili uslove za dalji razvoj brendova i osvajanje svetskog tržišta", rekao je vlasnik subotičke "Si end Si" grupe Vojin Đorđević.

To znači da "Si end Si" u budućnosti može imati šest strateških partnera sa maksimalnim učešćem od 30 odsto u pojedinačnim nezavisnim preduzećima članicama Grupe, a Pregled najavljuje da su u ovom trenutku u igri i "Gorki list", Podrum Palić, kao i deo udela u fabrici sokova Sinalko Srbija, gde je Đorđević suvlasnik sa 44 odsto kapitala.

"Nijedan od tih delova ne bih prodao kompletno, a posebno ne celu kompaniju. Divcu sam, kao i ostalim potencijalnim investitorima, jasno rekao da bih bio spreman da prodam 30 odsto učešća u nekim od tih nezavisnih kompanija", rekao je Đorđević.
On kaže da je stiglo i "nekoliko vrlo primamljivih i ozbiljnih ponuda jedne evropske kompanije, nekoliko investicionih fondova i jedna od najvećih japanskih kompanija, koja nudi basnoslovnu cifru i veliki potencijal za razvoj u Aziji". Đorđević je u novembru 2006. demantovao pisanje medija da će Dom vode "Voda voda" u Banji Vrujci biti prodat hrvatskoj kompaniji Agrokor za 25 miliona evra.

Vlade Divac je, prema saznanjima Pregleda, u pregovore ušao kada je saznao da je kompanija "Si end Si" u velikim dugovima. Prema istom izvoru, od deset analiziranih firmi "Si end Si", njih osam je 24. marta bilo u blokadi sa oko 15,8 miliona evra, a taj iznos je danas manji za 27,3 miliona dinara.

Od 1. janura do 15. marta "Voda voda" je imala izvoz od 964.741 litara vredan 197.337 evra, pri čemu je izvoz najčešće išao u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Sloveniju. Jedan kontejner je izvezen u Koreju, dva u Singapur, a na rusko tržište 55.800 litara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: