Umesto autobuske stanice niče parking prostor

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je tender za davanje u zakup privremene lokacije sa namenom obavljanja parking usluga.

Region

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

19:51

Umesto autobuske stanice niče parking prostor
Foto: Thinkstock

Reč je o delu budvanske stare autobuske stanica, u površini od 1.500 metara kvadratnih

“Pristigla samo jedna ponuda od strane preduzeća “Parking Servis” d.o.o. Budva. Cilj javnog preduzeća bio je da definiše posebne uslove koji će obavezati korisnika prostora da 50 odsto parking mesta rezerviše za stanovnike budvanskog Starog grada i privrednike koji delatnost obavljaju u blizini”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Jedan od uslova koji će biti sastavni deo Ugovora sa budućim korisnikom odnosi se na obavezu rešavanja problema otpada i kontejnera koji se nalaze na predmetnoj lokaciji, uz ugostiteljske objekte i šetalište.

“JPMD uputilo je početkom decembra 2017. godine inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za Izmenu plana privremenih objekata u zoni morskog dobra, za period 2016-2018. godine za prenamjenu korišćenja budvanske plaže Pizana”, navodi se u saopštenju..

Nova Izmena Plana definisala je Pizanu kao javnu plažu bez obaveze postavljanja plažnog mobilijara. Cilj Javnog preduzeća bio je da se pored dve postojeće “gradske plaže“, obezbedi još jedno gradsko kupalište u kontakt zoni budvanskog Starog grada.

Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji navoza za izvlačenje barki u luci Budva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: