Početna cena za Belvedere 24 mil. €

Dubrovački hotel Belvedere u stečaju biće prodat na javnoj aukciji u Zagrebu 5. novembra ove godine, a početna cena je 24,3 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2013.

15:19

Default images

Početna cena na javnoj aukciji određena je na osnovu procene sudskog veštaka, a na prvoj aukciji nekretnine, koje su predmet prodaje, ne mogu se prodati ispod dve trećine početne cene.

Kako je preneo internet portal SEEbiz, u pozivu je naglašeno da je Gradsko veće Dubrovnika 6. aprila donelo odluku o detaljnom planu uređenja ovog hotela pa su kupci pozvani da prouče taj plan.

Za nekretnine tog duborovačkog hotela javna aukcija bila je zakazana početkom ove godine i tada je početna cena bila 126,9 miliona kuna, ali je ta aukcija odložena na zahtev Državnog tužlaštva, zbog toga što su tada predmet prodaje bile i nekretnine koje su stvarno pomorsko dobro.

Od 2001. godine najveći vlasnički udeo u hotelu Belvedere od 53,75 odsto imala je panamska kompanija Cleostone, iza koje stoji hrvatsko-britanski privrednih Zvonko Stojević, dok je Inin udeo iznosio 31,8 odsto.

Krajem 2010. godine Ina je pokrenula izvršni postupak kako bi naplatila svoja potraživanja, a izvršenje traje uporedo sa stečajem koji su pokrenuli radnici.

Belvedere je nekad bio prestižni dubrovački hotel, smešten u elitnom dubrovačkom kraju Ploče, a sada je među retkim neobnovljenim hotelima u Dubrovniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: