I Bosni se može dogoditi "Grčka"

Predsedavajuć Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da se svima, pa i Bosni i Hercegovini, može desiti "grčki sindrom".

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2012.

16:22

Default images

On navodi da do toga može doći ukoliko bude neodgovornosti, življenja u iluzijama i nesuočavanja sa realnom situacijom.

Za poboljšanje ekonomskog i fiskalnog stanja u BiH, prema Bevandinim rečima, potrebno je vući radikalne poteze.

Bevanda je najavio da će prioritet u radu novog Saveta ministara biti budžet BiH za 2012. godinu. "Pred nama stoji da se pripremimo i obezbedimo novac za popis i lokalne izbore, da finansiramo granične prelaze prema Hrvatskoj, koji će od iduće godine biti prelazi prema EU", rekao je on.

On je dodao da bi u pripremama budžeta za ovu godinu trebalo videti koliko nedostaje novca i gde se može uštedeti, uključujući i uštede na zakupu prostora za smeštaj institucija BiH.

Govoreći o aranžmanu s MMF-om, Bevanda je istakao da je "olaki izlazak iz aranžmana najlošija poruka. Ukoliko ste zaključili nešto s MMF-om, otvaraju vam se vrata Svetske banke i svih svetskih finansijera".

Kada je reč o raspodeli sredstava s Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje, Bevanda, koji će u narednom periodu predsedavati Fiskalnim savetom, smatra da bi svi učesnici u raspodeli trebalo da nađu pravu meru i da bez strasti "uđu u razgovor".

"Svi bi trebalo da se vrate u realnost i da postave realne budžete. Trebalo bi se vratiti aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom, i to ne zbog zbog tog fonda, nego i Svetske banke i ostalih finansijera", zaključio je Bevanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: