KAD prodaje 50,51% Grupe Žito

Slovenački državni fondovi i KD Grupa, su objavili da prodaju 50,51 odsto prehrambenog preduzecha Žito, krovnog preduzeća prehrambene industrije Grupa Žito.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2011.

08:56

Default images

Kapitalska družba, KAD, fond u vlasništvu slovenačke države je objavio javni poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih kupaca 179.696 akcija prehrambenog preduzeća Žito, odnosno 50,51 odsto vlasničkog udela u ovom preduzeću.

Fondovi u vlasništvu slovenačke države, KAD i SOD, i privatna slovenačka KD Grupa su objavili javni poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih kupaca 179.696 akcija prehrambenog preduzeća

Žito, odnosno 50,51 odsto vlasničkog udela u ovom preduzeću. Potencijalni kupci treba svoje ponude da pošalju najkasnije do 15. aprila ove godine, a ponude moraju da imaju važenje najmanje do 1. avgusta.

Pomenuti javni poziv ne obavezuje prodavca da sklopi ugovor o prodaji sa najboljim ili bilo kojim ponudjačem koji se na njega javi.

Žito je krovno preduzeće poslovne Grupe Žito sastavljene od niza slovenačkih i stranih preduzeća, najveći slovenački proizvodjač pekarskih proizvoda, brašna i peciva, testenina, zamrznute hrane, pirinča, čajeva, začina i konditorskih proizvoda, medju kojia su bombone, čokolade i žvakaćih guma. Žito je i vlasnik poznatih robnih marki, medju kojima su i "1001 cvet", "Maestro", "Gorenjka", "Šumi", "Zlato Polje","Hokus" i "Grande".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: