CG: Za infrastrukturu 15 miliona €

Opština Budva će u razne infrastrukturne projekte na području od Svetog Stefana do Petrovca uložiti 2008. oko 15 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2008.

10:17

Default images

Uz istočnu plažu kod Svetog Stefana počela je izgradnja šetališne staze pod nazivom "Lungo mare", čime će biti rešen dugogodišnji problem kanalizacionog sistema, na ovom području nastao zbog intenzivne izgradnje stanova i vila.

U stazu će biti ugrađena kompletna infrastruktura - od kanalizacione i PTT mreže do atmosferske kanalizacije, najavio je gradonačelnik Budve Rajko Kuljača.

On je saopštio da je na području Svetog Stefana, Miločera i Pržna u toku rekonstrukcija saobraćajnica. Do aprila biće završena izgradnja kapele u naselju Sveti Stefan, a u te projekte biće uloženo oko tri miliona evra.

U izgradnju silaznog puta, koja je u toku, od magistrale do Petrovca biće uloženo 2,5 miliona evra, a projektom je predviđena izgradnja dvosmerne saobraćajnice sa svom pratećom infrastrukturom, trotoarima, parkingom i javnom rasvetom.

U Petrovcu je u toku i rekonstrukcija šetališta i četiri ulice, a u ove projekte opština Budva će uložiti oko četiri miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: