Vukovar:Italijani ulažu 16,9 mil. €

Kompanija Adriatika će uložiti 16,9 miliona evra u izgradnju skladišnih prostora i proizvodnih hala na području Vukovara.

Region

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2007.

15:01

Default images

Ta italijanska kompanija za proizvodnju veštačkog đubriva će graditi oko 80 hiljada kvadratnih metara skladišnih i oko 22 hiljade kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta, opremljenih savremenom proizvodnom linijom.

Kompanija Adriatika je odabrala Vukovar odabrala zbog vrlo dobre saobraćajne povezanosti. Uz luku na Dunavu, železnički čvor i blizinu autoputa Zagreb-Beograd, prednost tog područja je i činjenica da se nalazi dovoljno blizu hrvatskog, mađarskog, srpskog, bosanskog i rumunskog tržišta.

Ovu investiciju će finansijski pratiti „Banco Popolare Croatia“ (BPC) i Hrvatska banka za obnovu i razvoj. Praćenje italijanskih kompanija je jedan od poslovnih prioriteta BPC-a, rekao je predsednik Uprave te banke Goran Gazivoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: