Kirbi: Pomoći ćemo reforme

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi danas je u razgovoru s ministrom privrede Željkom Sertićem ponudio dalju pomoć i saradnju u sprovođenju ekonomskih reformi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

15:41

Default images

Kirbi se interesovao, kako je saopšteno, o reformama u oblasti javnih preduzeća i poreske politike i naglasio da je uporedo sa unapredjenjem privrednog ambijenta neophodno i sudski sistem učiniti efikasnijim.

On je dodao da su stručnjaci Svetske banke i američke agencije za pomoć USAID pomagale oporavak srpske privrede i da nameravaju da tu saradnju unaprede.

Srpski ministar privrede istakao je da "Vlada Srbije čini odlučne i značajne korake ka ozdravljenju srpske ekonomije, što već prepoznaju investitori koji su pokazali veliko interesovanje za proces privatizacije".

Sertić je naveo da su medju prioritetima Ministarstva privrede su razvojni projekti i uvodjenje reda u javna preduzeća, jer je to uslov
za stvaranje bolje poslovne klime i rast bruto društvenog proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: