Šta kad autoput seče parcrelu

Na trase autoputa "Južni Jadran", koja prolazi kroz opštinu Obrenovac, počelo je veštačenje parcela vlasnika koji su imali primedbe.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

18:20

Default images

Prema rečima načelnika Odeljenja za imovinsko-pravne i stambene poslove Srđana Milosavljevića u toku je treća i četvrta faza eksproprijacije.

"Danas su trasu u Broviću veštaci iz Gradskog zavoda za veštačenje jednom prešli, pa je sada na redu razmatranje zahteva ljudi kojima se ekspropriše zemljište u koridoru autoputa, i koji su tražili dodatnu eksproprijaciju zbog toga što im koridor seče parcele, pa ne mogu da koriste preostali deo zemlje za obradu", rekao je Milosavljević.

On je izjavio da će u toku dana biti izvršeno 11 uvidjaja i da će veštaci doneti odluku da li je zahtev vlasnika parcela opravdan ili ne.

"Kad budu gotovi, nalazi će biti dostavljeni svim vlasnicima i opštini Obrenovac, i mi ćemo po tim stručnim nalazima delovati. Nakon ovog dela ide se na odredjivanje naknade i time su rešeni imovinsko-pravni odnosi na ovom delu trase autoputa", rekao je Milosavljević.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković smatra da su se stekli uslovi da se otpočne sa radovima.

"U petak je u Vladi Srbije potpisan ugovor sa izvodjačem radova o izgradnji dela puta od Obrenovca do Uba. Danas je obavljena kontrola radnika koji vrše eksproprijaciju i procene na parcelama, i zadovoljan sam što ova stvar ide brzo i što ćemo već ove godine otpočeti sa radovima", rekao je Čučković.

On je izjavio da je rok za završetak svih radova 38 meseci i da će nakon toga opština Obrenovac imati potpuno nov i pristupačan poslovni ambijent.

"Ovom izgradnjom autoputa otvaraju se mogućnosti za nova radna mesta, pre svega na izgradnji deonice, a takodje i nakon izgradnje autoputa. Sama izgradnja počinje odmah iz pravca Uba a dinamika radova je definisana u Akcinom planu Vlade Srbije", rekao je Čučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: