Žalba zbog Imleka i Subotičke

Denjub fuds grupa je podnela žalbu na presudu Upravnog suda Srbije o zloupotrebi dominantan položaj na tržištu Srbije.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 14.02.2013.

13:52

Default images

Naime Upravni sud je potvrdio rešenje Komisije za zaštitu konkurencije da su kompanije Imlek i Subotička mlekara, koje posluju u okviru te grupe.

Svetlane Glumac, CORA direktorke Danube Foods Group je izjavila da je pre mesec dana ova kompanija primila presudu Upravnog suda kojom je pomenuti sud odbio njihovu tužbu protiv rešenja komisije.

“Protiv te odluke suda danas smo podneli vanredni pravni lek. Napominjemo da su vrhovni kasacioni sud i Upravni sud poništili komisijino rešenje o kažnjavanju doneto uprvo povodom rešenja Komisije o zloupotrebi, tako da je vođenje postupka o samoj zloupotrebi necelishodno i besmisleno. Što nas kao kompanije dovodi u začarani krug poništenja presuda pa ponovnog pokretanja, jer poništenjem za to više nema osnova, pogotovu za dalje kažnavanje naših kompanija koje su platile kaznu , a poništenjem im je novčani iznos vraćen krajem prošle godine kao i pripadajuća kamata od strane komisije i nadležne finansijske institucije. Toliko o besmislu i hajki na naše kompanije”, izjavila je Svetlana Glumac.

Komisija je u avgustu prošle godine sprovela ponovni postupak utvrdjivanja položaja subotičke Mlekare i Imleka na tržištu Srbije, nakon što je prethodni postupak poništen presudom Upravnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: