Prestižna nagrada za preduzetnike

U Srbiji će ove godine prvi put biti dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u oblasti preduzetništva – "Ernst & Young Preduzetnik godine“.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

17:22

Default images

Srbija je ujedno prva zemlja na prostoru nekadašnje SFRJ, u kojoj će najboljem preduzetniku biti uručena ova nagrada. Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young ustanovila je ovo priznanje pre 26 godina.

Direktor kompanije Ernst & Young u Srbiji Stiven Fiš ocenjuje da bi pokretanje ovog programa u Srbiji trebalo dodatno da stimuliše domaći preduzetnički sektor što je ujedno i cilj ove kompanije koja je u Srbiji prisutna 15 godina.

"Ernst & Young je angažovan na polju pružanja usluga revizije, poreskog savetovanja, podrške poslovnim transakcijama i generalno savetodavnih usluga. Opslužujemo različite vrste klijenata, međunarodne i lokalne, prisutni smo u više od 170 zemalja i zapošljavamo blizu 170 hiljada ljudi. U Srbiji smo od 1997. godine, trenutno imamo oko 150 zaposlenih i značajno širimo poslovanje u regionu“, kaže Fiš.

"Ernst & Young Preduzetnik godine” je globalni program koji promoviše dostignuća najboljih preduzetnika jer su oni danas važniji nego ikada ranije. Stiven Fiš smatra da teškoće sa kojima se suočava privreda Srbije ne ukazuju samo na njene slabosti, već i na njen potencijal. Veliki deo tog potencijala nalazi se u preduzetničkom duhu koji za nacionalnu ekonomiju može predstavljati kako izvor inspiracije i ideja, tako i obrazac koji vredi pratiti.

"Ponosni smo na početak ovog projekta u Srbiji jer je u pitanju deo velikog svetskog projekta. Do sada je sve išlo dobro, kompanije i pojedinci sa kojima sarađujemo vrlo su predusretljivi, voljni da sarađuju i dele svoja iskustva. Zadivljeni smo načinom na koji su kandidati i kandidatkinje razvili svoj biznis i nadamo se da ćemo doprineti razvoju preduzetništva u Srbiji. Ovde ima veoma sposobnih ljudi koji su spremni da krenu napred, samo im je potrebno okruženje koje bi još više podsticalo preduzetništvo, kako bi preduzetnici bili jači i brojniji. Ovo je nagrada koja će se dodeljivati svake godine, a pobednik će ići na svetsku ceremoniju u Monte Karlo. Naše iskustvo pokazuje, da u zemljama u kojima se ova nagrada dodeljuje, sa svakom godinom mreža preduzetnika jača“, dodaje Fiš.

Cilj nagrade „Ernst & Young Preduzetnik godine“ je da promoviše ono najbolje što dolazi iz preduzetničkog sektora u svakoj od zemalja u kojima se nagrada dodeljuje, i ujedno da ohrabri druge preduzetnike da uče iz iskustava najboljih. U skladu sa tim, Preduzetnik godine u Srbiji po mišljenju nezavisnog žirija biće proglašen na svečanoj ceremoniji 28. novembra i poneće titulu Ernst & Young Preduzetnik godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: