"Grad spreman da proda deo PKB-a"

Ministar Mlađan Dinkić izjavio je da je Grad Beograd spreman da proda deo Privrednog kombinata Beograd (PKB), a to je gazdinstvo "7. juli".

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

15:12

Default images

Dinkić je u Vladi Srbije rekao da je poslao pismo gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da se izjasni o tome šta namerava da radi sa PKB-om i da sada postoji jasan stav o tome.

"Mi smo to primili k znanju. Intenzivno razgovaramo sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su ove nedelje u Srbiji i dolaziće i narednih nedelja", rekao je Dinkić.

Kako je dodao, javnost će biti obaveštena kada se bude znalo kako će taj sporazum izgledati.

Dinkić je rekao da je Đilas propustio da kaže da je PKB stabilan, ali da se nalazi u restrukturiranju i da je stabilan jer ne mora ništa da plaća.

"Kada skinemo restrukturiranje, što će se i desiti, videćemo na tržištu koliko je PKB stabilan i dugoročan", rekao je Dinkić.

Dinkić sa firmom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pregovara o suvlasnišsvu u nekoliko poljoprivrednih kombinata u Srbiji, a zauzvrat bi ta kompanija učestvovala u izgradnji kanala za navodnjavanje i zakupu jedne luke i izgradnji kargo terminala na aerodromu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: