Sledeće godine izmene Zakona o radu

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da će biti izmenjen Zakon o planiranju i izgradnji i Zakon o radu, što će značajno poboljšati poslovni ambijent.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

13:39

Default images

"Pred nama su važni poslovi koje država ne može da uradi sama a ni privreda. Moramo da slušamo jedni druge, ali kad to kažem ne mislim da prisluškujemo", rekao je Dačić na konferenciji Američke privredne komore "Prvo prolazno vreme - 100 dana rada Vlade".

On je istakao da privreda i Vlada zajednički moraju da rade na reformama.

Premijer je najavio da će se u 2013. godini krenuti u izmene Zakona o radu i da će izmene obuhvatiti sve predloge iz sveta rada i sveta kapitala.

Dačić je kazao i da postoje dobri parametri koji pokazuju da će budžetski deficit biti manji nego što je planirano rebalansom ovogodišnjeg budžeta. Rebalansom je predviđeno da budžetski deficit iznosi 6,7 odsto.

On nije precizirao za koliko će biti manji budžetski deficit, ali je naglasio da je moguće da će prihodi biti veći a rashodi manji od planiranog.

Dačić je najavio da će Vlada voditi otvoreni dijalog o ekonomskoj politici sa svima kojih se ta politika tiče.

Premijer je podsetio da je Vlada već usvojila Predlog zakona o ograničavanju rokova plaćanja čijim će usvajanjem u Skupštini biti rešen problem nelikvidnosti, odnosno kašenja plaćanja obaveza države.

On je dodao da je ukinuto 138 parafiskalnih nameta i obezbeđene sistemske promene da se ne uvode nove nepotrebne obaveze.

Dačić je rekao da je Američka privredna komora okupila i pet nauticajnijih udruženja privrednika i da dijalogom oni zajedno mogu da dođu do odgovarajućih rešenja problema privrede i predloga reformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: