"Srbiji ne preti kolaps"

Misija Međunarodnog monetarnog fonda završava posetu Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

11:15

Default images

Očekuje se da će po završetku biti saopšten datum pregovora o budućem aranžmanu sa Srbijom, koji se očekuju početkom 2013-te.

Istovremeno Vlada Srbije trebalo bi na posebnoj sednici da razmatra poslednje predloge zakona koji su važni za usvajanje budžeta.

Budžet bi ubrzo trebalo da se nadje i na sednici parlamenta, a premijer Ivica Dačić kaže da Srbiji ne preti finansijski kolaps.

Od premijera sa Velikog forumu menadžera stigla je umirujuća poruka:

"U ovom trenutku ne preti nam kolaps finansijskog sistema".

Premijer Srbije Ivica Dačić dodaje da je država ostavila pojedina državna preduzeća u većinskom vlasništvu jer kako kaže građani nemaju novca da plaćaju punu cenu nekih usluga kao što su gas ili struja.

"Ne možete u Srbiji da imate svetske cene a plate afričke. Zato smo i zadržali državna preduzeća da bismo sačuvali nacionalni interes", rekao je Dačić.ovu. Političari često odlaze u biznis, a biznismeni se sve češće bave politikom ipak, garancija da će te biti uspešan menadžer u jednom ili drugom nema, mada premijer malu prednost daje menadžerima u privredi.

Glavne probleme privrednici vide ponajviše u tome što je država vrlo neefikasna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: