Operateri isključuju neplatiše

Ko premaši račun na postpejdu, čak i za 300 dinara - može nakon nekoliko minuta da bude isključen, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 19.11.2012.

10:02

Default images

Drugi korisnik, u istoj mreži, pak, greškom je nakrcao 20.000 dinara preko paketa, ali je upozorenje dobio tek sutradan.

Mobilni operateri pravdaju se da građane isključuju iz čisto bezbednosnih razloga. Ipak, sami imaju mogućnost da odlučuju od jednog do drugog slučaja kome će iseći vezu.

Koliko možemo da premašimo svoj mesečni paket, a da nas operater ne isključi - zavisi od toga kakve smo platiše dosada bili.

"Nakon pola meseca su me isključili jer sam pričao oko 300 dinara preko svog paketa. Sledećeg meseca opet. I tako tri puta. Kada sam ih pitao zašto me isključuju, rekli su da je zbog moje sigurnosti, da su pomislili da mi je neko ukrao telefon. Ipak, to su sve bili vrlo mali računi, mislim da su me isključivali jer su mislili da ću pričati, a neću platiti. Imao sam pakete kod drugih operatera i tamo nisam izmirio obaveze", kaže građanin Branko H. Građanka Mina B., pak, kaže da je, kada je tek kupila telefon, za jedan dan premašila - 20.000 dinara, jer nije isključila internet. Obavestili su je tek nakon 24 sata.

"Saobraćaj se privremeno deaktivira isključivo radi zaštite korisnika od eventualnih zloupotreba", kažu operateri. Netipični saobraćaj je onaj čiji obim znatno premašuje dnevni, nedeljni ili mesečni obim.

Operateri objašnjavaju da postoje određena pravila za blokiranje razgovora. U većini kompanija, pravilo je da se korisnik isključuje kada napravi račun tri puta veći od svog paketa. Druga opcija je da u roku od 12 sati sa istim brojem priča više od pet puta u jednakim trajanjima. Ipak, ne postoji jasan limit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: