Pala nezaposlenost u Turskoj

Stopa nezaposlenosti je u Turskoj u tri meseca zaključno sa junom pala na 8,2 odsto sa 9,4 odsto iz istog perioda lani, pokazali su zvanični podaci.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.08.2012.

16:49

Default images

U saopštenju turskog Zavoda za statistiku se navodi da je u tom razdoblju broj nezaposlenih pao za 278.000, na 2,272 miliona, prenela je agencija AFP.

Turska privreda se spektakularno oporavila od globalne finansijske krize, ostvarivši 2010. rast od 8,9 odsto, a 2011. od 8,5 odsto.

Zvanična Ankara ima za cilj da do 2023. godine Turska postane jedna od deset najvećih svetskih privreda, ali je njen rast u poslednjem kvartalu 2011. već pokazao znakove posustajanja budući da je iznosio 5,2 odsto.

Nezaposlenost, koja je i dalje jedan od najvećih problema za tursku vladu, izračunava se u toj zemlji putem anketa u domaćinstvima širom zemlje, pa se na osnovu tako dobijenih podataka objavljuju tromesečne procene.

Stručnjaci navode da te brojke ne odražavaju pravu sliku nezaposlenosti zbog široko rasprostranjenog neprijavljivanja, odnosno skrivanja nezaposlenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: