Za inventarisanje šuma plata 400 €

Više od 200 nezaposlenih inženjera šumarstva potpisalo je u Beogradu ugovore o angažovanju na poslovima inventure privatnih šuma u Srbiji na godinu dana.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.03.2012.

15:14

Default images

Inženjeri su ugovor potpisali sa Šumarskim fakultetom u prisustvu ministra poljoprivrede i trgovine Dušana Petrovića.

Petrović je rekao da u Srbiji ima više od dva miliona hektara šuma, od čega je polovina u privatnom vlasništvu, dodajući da država do sada nije uspela da adekvatno popiše sve podatke o privatnim šumama.

On je rekao da ima oko 1,3 miliona vlasnika privatnih šuma, te će im angažovani inženjeri predočiti kakvim ekonomskim dobrom raspolažu i koji je najbolji način da ga iskoriste.

Dekan Šumarskog fakulteta Milan Medarević kazao je da će na taj način konačno biti aktivirani oni koji su se za to školovali naglašavajući da je reč o najvećem projektu te vrste koji je fakultet realizovao.

Mesečna plata inženjera iznosiće 40.000 dinara uz mogućnost dobijanja bonusa, a kako je najavljeno realizacija tog projekta počeće 2. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: