Dulić: Stotine stanova u Beogradu

Ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva Oliver Dulić najavio da će do kraja meseca država otvoriti još jedno veliko gradilište u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2012.

00:26

Default images

Reč je o beogradskom naselju "Dr Ivan Ribar", gde država planira izgradnju 707 stanova.

Cena po kojoj će se prodavati kvadrati biće uskoro poznata, a u toku je raseljavanje romskih porodica sa te lokacije, kazao je Dulić.

On je takođe najavio da će privih 580 stanova u naselju "Stepa Stepanović" biti useljeno krajem aprila ili početkom maja, a da će se sukcesivno, završavati i preostalih više od 4.000 stanova.

"Svesni smo problema nezavršenih zgrada i mislim da će prvi zadatak buduće vlade, odnosno resornog ministra, biti da pokuša to da reši. Jedna od opcija je da razvojna banka, koja će biti formirana u budućnosti, preuzme projektno finansiranje od komercijalnih banaka da bi se ovi objekti završili", kazao je Dulić.

Dulić je rekao da će "narednog meseca prva gradilišta biti otvorena u Nišu i Pančevu, a tokom ove godine zabrujaće mašine i u ostalim gradovima".

"Deo tih stanova namenjen je tržištu, a dogovor je da cena kvadrata bude oko 500 evra uključujući i PDV", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: