Đilas: Ne vršim pritisak na DRI

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas veruje da je bio u pravu kada je upitanju izveštaj DRI o reviziji završnog računa gradskog budžeta za 2010.

Izvor: B92

Petak, 20.01.2012.

19:51

Default images

On je dodao da njegove kritike na račun tog dokumenta ne predstavljaju pritisak na to nezavisno telo.

Đilas je rekao da bi pritisaka na tu instituciju bilo kada bi on, preko političkog položaja, sprečavao da revizor posle 90 dana dalje preduzima mere za koje smatra da treba da preduzme. Gradonačelnik je dodao da nikakav problem neće imati sa eventualnom odlukom suda, jer svi koji imaju javnu funkciju treba da snose svaku moguću odgovornost za ono što rade.

"Sve je otvoreno, sve je javno, za sve postoji odgovornost. DRI je strašno važna institucija za ovu zemlju, jer su oni ti koji treba da nam pomognu da sutra budemo bolji. Smatramo da smo u jednom delu u pravu i da za to treba da se borimo u skladu sa zakonom. Spremni smo da nosimo odgovornost i ja kao gradonačelnik, ako nije tako", rekao je Đilas.

Ukoliko se ispostavi da Grad Beograd pogrešio, gradonačelnik kaže da je spreman da se izvini.

"Poštujemo institucije ove države, a reviziju shvatamo kao pomoć da bolje radimo svoj posao. Uvažili smo veliki broj primedbi revizora, ali ne mogu da prihvatim nešto što mislim da nije dobro za grad. Ne možete me naterati da uradim nešto za šta smatram da nije dobro za Beograd i da je suprotno zakonu", rekao je Đilas, dodajući da decu u Beogradu ne može da čuva neko ko ima platu od 20.000 dinara.

Đilas je naveo da grad nije protivno zakonu postupio kada je u pitanju isplata pomoći najsiromašnijim penzionerima, da je u pravu kada insistira na restriktivnim postupcima javnih nabavki i da je u pravu i kada je korišćenje službenih vozila u pitanju, gde je revizor dao primedbu da gradskim funkcionerima treba da se stavi na raspolaganje auto i vozač, umesto da im budu nadoknadjeni troškovi za prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: