Petlja Radnička za godinu i po/FOTO

Radovi na izgradnji petlji „Radnička” i „Jurija Gagarina” su u punom jeku, kako bi sve predviđeno bilo i okončano do sredine naredne godine.

Izvor: B92

Petak, 20.01.2012.

12:15

Default images

Na najvećem gradilištu u zemlji svakog dana više od 300 neimara radi u dve smene.

Izgradnja petlje „Radnička” počela je pre godinu dana, tačnije 10. januara 2011. Posle završetka 365 metara dugačkog trećeg nivoa petlje i njenog puštanja u rad, pristupilo se izgradnji kružnog toka na drugom nivou, prečnika 40 metara. Tu će se nalaziti dve saobraćajne trake i osam silazno-uzlaznih rampi koje će usmeravati saobraćaj ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i centru grada. "Završeno je betoniranje četiri segmenata konstrukcije kružnog toka i u toku je postavljanje armature za poslednji, peti deo. Konstrukcija celog kružnog toka biće završena do kraja februara, a do kraja godine biće završen deo silazno-uzlaznih rampi, koje su neophodne za puštanje kružnog toka u funkciju", kaže Nenad Bajić, iz Direkcije za građevinsko zemljište.

U martu se očekuje betoniranje raspona između stubova u blizini mosta, a do jeseni i preostalog dela.

"Tokom leta počećemo rušenje tobogana u Radničkoj ulici i gradnju konstrukcije sa po tri saobraćajne trake", naglasio je Bajić.

S druge strane Mosta na Adi, posle puštanja u saobraćaj rampe koja vodi ka „Otvorenom tržnom centru”, nastavljaju se radovi na petlji „Jurija Gagarina”. U toku je izrada stubova, a početak izlivanja konstrukcije od mosta prema železničkoj stanici očekuje se u martu.

Do kraja leta biće završene deonice prema ulicama Proleterske solidarnosti i Španskih boraca. Okončanje svih radova predviđeno je za kraj ove godine.

"Ovaj deo pristupnih puteva mostu čini izdignuta konstrukcija sa po tri saobraćajne trake. U neposrednoj blizini mosta, uz tri rampe iz Ulice Jurija Gagarina, biće izgrađene pešačko-biciklističke staze za pristup mostu", zaključio je Nenad Bajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: