SB: Za srpske puteve 100 mil. EUR

Svetska banka planira da izdvoji 100 miliona evra za finasiranje održavanja, obnove i povećanja bezbednosti puteva u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 20.01.2012.

09:36

Default images

To je izjavila direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Džejn Armitidž.

Kako su agenciji Beta kazali u Kancelariji Svetske banke u Srbiji, taj novac planiran je u okviru nove četvorogodišnje strategije partnerstva od 2012. do 2015. godine u okviru koje banka očekuje da obezbedi od 600 do 800 miliona dolara za finansiranje u Srbiji.

Armitidž i šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor razgovarali su u četvrtak u Beogradu sa ministrom za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutinom Mrkonjićem.

Predstavnici Svetske banke su izrazili nadu da će biti nastavljena dobra saradnja sa Srbijom i u realizaciji novog ekonomskog programa.

Prema saopštenju Ministarstva za infrastrukturu i energetiku, Mrkonjić je predstavnicima Svetske banke kazao da će oko 80 miliona evra uštedjenih u dosadašnjoj realizaciji radova biti usmereno na obnovu druge trake autoputa na severnom kraku Koridora 10 ili gradnju južnog kraka kod Neradovca.

Svetska banka je u julu 2009. godine odobrila Srbiji kredit od 388 miliona dolara za gradnju autoputa na Koridoru 10. Radovi na toj saobraćajnici finasiraju se i iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj i budžeta Srbije.

Mrkonjić je kazao i da je završena gradnja 180 kilometara autoputa na Koridoru 10 završeno i da se na još 150 kilometara obavljaju radovi ili završavaju tenderi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: