Privrednici: Lobiranje, ne partija

Lideri "Pokreta privrednika Srbije" negirali su da ta organizacija ima nameru da se registruje kao politička partija i da učestvuje na narednim izborima.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

12:36

Default images

"Ideja nam je da za sada ne osnivamo stranku i ne izlazimo na izbore. To zaista za sada ne planiramo", rekao je jedan od osnivača tog pokreta i vlasnik kompanije "Todor" Mirko Todorović i dodao da privrednici nemaju ni vremena ni snage da se sada organizuju i prave stranku.

Vlasnik "Todora" je naglasio da je osnivanje političke partije "ozbiljna priča", zbog čega privrednici ne žele na taj način da se angažuju, ali će biti aktivni u pritiscima na vlast, kako bi postali "bitan faktor" u odlučivanju u državi. Todorović je istakao da su osnovni cilljevi Pokreta da postigne masovnost, promoviše principe i izvrši pritisak na postojeću i buduću vlast kako bi uvažavale i čule glas privrednika.

I koordinator Pokreta Branislav Grujić je negirao da ta oganizacija ima nameru da se registruje kao politička partija.

"Pokret nije politička stranka niti ima nameru to da postane, ni u jednom trenutku. Mi smo udruženje privrednika i privrednih udruženja, koje se trudi da pomogne malom i sredjem biznisu i privrednom ambijentu u Srbiji", ukazao je Grujić.

Pokret će se, kako je naveo Grujić, oko predstojećih izbora angažovati kao i bilo koja druga grupa gradjana.

"Nisu nam cilj ovi izbori, već Srbija i da napravimo što bolji privredni ambijent", podvukao je Grujić, koji je i vlasnik preduzeća "Farman".

Sa tim se slaže i počasni predsednik kompanije "Tarket Sintelon" Nikola Pavičić, koji ja precizirao da nema nikakvih razloga da lideri Pokreta razmišljaju o organizovanju u političku partiju.

"Većina ljudi u Srbiji ne veruje više nikome i što bi verovala još jednoj političkoj partiji. Pokret je nešto sasvim drugo, u njemu treba da nadju mesto pripadnici političkih partija, koji imaju zajednički cilj, a to je pokretanje srpske ekonomije, iniciranje reformi i vršenje pritiska da konačno vlada, bez obzira ko je sastavlja, sprovede neophodne reforme", ocenio je Pavičić..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: