Dulić: Uradili smo mnoge stvari

I pored ogromnih problema koji su nas pratili, zadovoljan sam ostvarenim rezultatima u svim oblastima koje kao ministarstvo pokrivamo, kaže Oliver Dulić.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2011.

00:01

Default images

Do kraja mandata planiramo da zaposlimo 10.000 ljudi u zelenoj ekonomiji, očistimo najzaprljanije delove zemlje, izgradimo 30 reciklažnih centara po Srbiji, veliki broj modernih deponija, navodi on.

Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, kaže i da je plan da se "završi hiljade stanova širom Srbije, dovrše stadioni, hale sportova, bazeni, obdaništa, zdravstvene i kulturne ustanove, obezbedi narodu izvesna legalizacija za manje para i, najzad, uvede red u sve naše oblasti..." "Da uradimo isto kao sa Avalskim tornjem - da najzad u Srbiji nešto završimo kvalitetno i da se svi time ponose", objašnjava on.

Na pitanje koliko je zadovoljan realizacijom projekta izgradnje subvencionisanih stanova, ministar Dulić kaže da je "izgradnja naselja od 5.000 stanova na mestu kasarne Stepa Stepanović najveći građevinski projekat od raspada SFRJ".

"Ponosan sam što sam bar malo u tome učestvovao. Kao posledica ove i sličnih investicija iza kojih stoji država, imamo podatak da već drugi kvartal domaća građevinska industrija beleži rast", navodi on.

"Planiramo da do kraja godine po istom principu započnemo radove na lokaciji Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu. Taj model ćemo preneti i na gotovo sve velike gradove u zemlji gde će se graditi 1.700 stanova za koje je finansiranje obezbeđeno", dodaje Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: