Fajront do ponoći, alkohol do deset

Milionska kazna preti vlasnicima beogradskih kafića u stambenim zgradama koji od 11. maja budu radili i posle ponoći, na osnovu Odluke o radnom vremenu.

Izvor: Press

Petak, 06.05.2011.

00:09

Default images

Prema toj odluci, lokali će petkom i subotom moći da rade do jedan sat, ali će muziku morati da gase sat vremena pre fajronta

Željko Ožegović, član Gradskog veća, smatra da će vlasnici kafića poštovati novu odluku, posebno u trenutnom stanju ekonomske krize.

"Svi su imali dovoljno vremena da se prilagode novoj odluci, ne samo vlasnici ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, već i mladi Beograđani koji vole da borave u kafićima i nakon ponoći. Kazne su visoke i rigorozne i ne razumem zašto bi neko doveo sebe u poziciju da mora platiti na desetine hiljada dinara. Dakle, za samo pet dana, miran san vratiće se u domove Beograđana u čijim zgradama se nalaze kafići", kaže Ožegović. Od 11. aprila u prestonici se kontroliše i zabrana prodaje alkohola nakon 22 sata. Inspektori i komunalna policija trenutno samo usmeno opominju prodavce, a sledeće nedelje počeće i kažnjavanje.

Beograđane koji odluče da kupe alkohol u prestonici nakon 22 časa ovaj luksuz će kod sudije za prekršaje koštati od 5.000 do 250.000 dinara, dok će vlasnici prodavnica i kioska plaćati kaznu od 50.000 do milion dinara.

Nebojša Tomić, zamenik sekretara za inspekcije poslove, ističe da inspektori trenutno kontrolišu uglavnom one trgovinske objekte za koje su od sugrađana dobili prijavu.

"Od sredine aprila do danas utvrđeno je da veći broj maloprodajnih objekata, uglavnom zbog neobaveštenosti, nije postupio u skladu sa odredbama odluke. Iz tih razloga inspektori su samo opominjali trgovce, jer kazne zaista nisu bezazlene, a od sledeće nedelje krećemo sa ozbiljnim kontrolama", rekao je Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

269 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: