Tri kompanije žele Energoprojekt

Do sada su tri kompanije pokazale interesovanje da kupe državni udeo u Energoprojekt holdingu, među kojima je i kanadski Lavalin, sa kojim se već pregovaralo.

Izvor: EMG

Utorak, 19.04.2011.

20:37

Default images

Vladimir Milovanović, generalni direktor Energoprojekta, je rekao da se kontakti s ovim firmama ipak još ne mogu nazvati pregovorima već da su one samo pokazale interesovanje, ta da Energoprojekt neće žuriti, iako je država i dalje zainteresovana da proda svoj udeo.

Milovanović nije mogao da precizira kada bi mogao da se nađe strateški parntner, ali je rekao da izvesno da to nije moguće do kraja ove godine.

On je rekao da je u toku izrada studije "due dilligence" koju radi sama kompanija, ali je dodao da često kompanije koje preuzimaju udele i same žele da urade ovakve studije koje ne mogu da se izrade u kratkom roku.

Država je vlasnik 34 odsto udela u Energoprojekt holdingu, a bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić u više navrata je prošle godine izjavljivao da su pregovori na korak od sklapanja ugovora. U oktobru prošle godine je promjenjen kompletan menadžment tog holdinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: