Gorući problem siva ekonomija

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin označio je sivu ekonomiju kao gorući problem srpske privrede.

Izvor: FoNet

Utorak, 19.04.2011.

19:50

Default images

Istovremeno, on je za nelikvidnost rekao da je postala hronična i naglasio da dobrim delom u toj nelikvidnosti učestvuje država.

"Gorući problem je siva ekonomija, u kojoj se nalazi oko 40 odsto srpske privrede", kazao je Bugarin i ocenio da je to problem sistemskog karaktera, koji se može rešiti "putem poreskih obuhvata" i kroz način oporezivanja.

Bugarin je najavio da će PKS preporuke za rešavanje problema domaće privrede proslediti Vladi Srbije.

On je ponovio ranije predloge mera komore, a to su dalji nastavak smanjenja javne potrošnje, uvodjenje strožije finansijske discipline, dalja reforma propisa, smanjenje sive ekonomije.

Za nelikvidnost smatra da je nastala jer se „ne poštuje direktiva Evropske unije (EU) 552, koja predviđa plaćanje u rokovima od 30 dana".

Prema oceni Bugarina, na problem nelikvidnosti delimično utiču i veliki trgovinski lanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: