Stefanović: Nesvrstani naša šansa

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović kaže da je ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih šansa za Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2011.

17:17

Default images

On je dodao da godišnjicu prve konferencije nesvrstanih koja je 1961. godine održana u našoj zemlji treba na određeni način obeležiti, kako bi se Srbija i na taj način vratila na globalnu mapu bez namere da udje u pokret nesvrstanih.

Stefanović je za B92 rekao da bi od takvog skupa bilo puno koristi, jer bi dao novi prostor za određene ekonomske inicijative i mogućnosti ostvarivanja poslova za srpske kompanije u tim zemljima i da bi Srbija trebalo da se pre svega rukovodi svojim interesima.

Osvrnuvši se na nedavnu izjavu predsednika spoljnopolitičkog odbora Skupštine Srbije Dragoljuba Mićunovića koji je rekao da ne zna da li nam je uopšte neophodna ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih u kojem su i Libija, Tunis i Jemen, Stefanović je odgovorio da Mićunović u tom slučaju nije u pravu.

Stefanović je izjavio da "nije sve u političkoj ravni", jer kada bi bilo, "zemlje EU ne bi imale nikakvu saradnju sa tim državama". On je dodao da nije siguran da je sada Egipat antievropski nastrojen i da "dolazi do određenih promena u tim državama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: