Čačak: Plaćaju dug da sačuvaju stan

Nekoliko Čačana je dobilo sudska rešenja prema kojima će dugogodišnji dug za grejanje javnom komunalnom preduzeću morati da izmire prodajom svojih stanova.

Izvor: B92

Petak, 04.03.2011.

09:18

Default images

Ipak, oni su za samo tri dana uplatili 3,5 miliona dinara duga.

Četiri takva dužnika nisu plaćala račune više od 12 godina, pa su im ukupna dugovanja iznosila po 600.000 dinara. Dvojica od njih su u međuvremenu izmirili oko dve trećine svojih dugovanja,a u JKP Čačak prvi put se pojavilo sedam korisnika njihovih usluga sa molbom da im dug bude reprogramiran.

Direktor JKP Čačak Petar Domanović kaže da građani za grejanje duguju ukupno oko 134 miliona dinara i da se tri četvrtine te sume potražuje od samo pet odsto korisnika.

On ističe da cilj podnetih tužbi protiv najupornijih neplatiša nije bio da im se oduzmu stanovi, već da oni konačno izmire dugovanja pošto se nisu obazirali na više ranije donetih izvršnih presuda.

JKP Čačak greje oko 8.000 stanova, što je oko jedne trećine ukupnog broja stanova i kuća u Čačku. Ostali se greju na ugalj, drva, gas ili struju, što ih košta mnogo više nego njihove sugrađane čiji su stanovi priključeni na centralno grejanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: