Ko ne čisti sneg plaća do 500.000

Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove apelovao je na Beogradjane da očiste sneg ispred svojih zgrada i sa drugih javnih površina za koje su odgovorni.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.02.2011.

17:50

Default images

Sekretarijat upozava da će, ako to ne učine, morati da plate kaznu od 2.500 do 500.000 dinara, saopštila je Gradska uprava.

Odlukom o održavanju grada u zimskom periodu propisano je da su za čišćenje snega sa javnih površina odgovorna fizička i pravna lica kojima su te površine poverene na korišćenje.

Za preduzeća i pravna lica koja ne očiste sneg i led propisana je kazna od 5.000 do 500.000 dinara, preduzetnicima sledi kazna od 10.000 dinara, a građanima 2.500 dinara.

Osim građana, čišćenje snega je u nadležnosti javnih komunalnih preduzeća, pa će Beograd-put, dva do četiri sata po prestanku padavina, uklanjati sneg i led u ulicama prvog prioriteta , a zatim na red dolaze i ulice drugog prioriteta.

JKP Gradska čistoća čisti sneg i led sa pešačkih zona i prelaza, javnih stepeništa, prolaza i uličnih slivnika, dok je Zelenilo-Beograd zaduženo za održavanje pešačkih staza u parkovima.

Parking servis uklanja sneg sa javnih parkirališta po prioritetima, "Beogradski vodovod i kanalizacija" čisti slivnike, a "Pogrebne usluge" zadužene su za staze na grobljima, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: