Pajtić: Vojvodina traži svoje

Skupština Srbije ima obavezu da u 2011. godini donese zakone kojima će biti rešeno pitanje vraćanja imovine Vojvodini, kaže Bojan Pajtić.

Izvor: Beta

Subota, 01.01.2011.

12:00

Default images

Predsednik Vlade Vojvodine istovremeno smatra da bi srpski parlament trebalo da bi zakonima trebalo rešiti i finansiranje pokrajinskih nadležnosti.

Pajtić je precizirao da u ovoj godini moraju biti doneti Zakon o javnoj svojini i Zakon o finansiranju Vojvodine.

"To nije samo pitanje političke volje, već je to i ustavna obaveza republičkog parlamenta. Nije dobro što to nije već realizovano, ali verujem da će uskoro biti", kazao je Pajtić.

Pokrajinski premijer je najavio da će već početkom januara početi da radi predstavništvo Vojvodine u Briselu, koje će biti smešteno u zgradi Misije Srbije pri EU.

Objasnio je da će u početku u toj kancelariji raditi tri osobe, a kasnije će se taj broj povećavati u skladu sa potrebama i potencijalima i Vojvodine i Srbije u procesu evrointegracija.

Pajtić je rekao da procene govore da će odnos novca koji će Pokrajina povući iz različitih evropskih fondova i neposrednih materijalnih troškova kancelarije, biti u srazmeri deset prema jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: