Đilas: Zaduživaćemo se i dalje

Tokom 2010. grad se nekoliko puta zaduživao, a gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavljuje da će se ta praksa nastaviti i iduće godine.

Izvor: Blic

Petak, 31.12.2010.

00:10

Default images

Mi smo jedini izašli pred građane sa jasnim podacima o zaduženju, a ono je nekoliko puta manje od iznosa koji nam zakon dozvoljava, kaže on.

"Kredite ćemo uzimati od EIB i EBRD za projekte koje oni podržavaju i od kojih će koristi imati i deca naše dece, a ne da bismo delili plate", dodaje gradonačelnik.

On je objasnio i na šta bi konkretno taj novac trebalo da bude potrošen.

Đilas navodi da "Beograđani ne treba da se voze narednih deset godina u autobusima kakve trenutno imamo, već da bi trebalo da kupimo 250 novih. Zadužićemo se i za neke nove infrastrukturne projekte".

"Dobar primer je most preko Ade Ciganlije. Pre tri godine ideja je bila da se on gradi iz kredita, a pristupni putevi iz budžeta. Do danas smo međutim, uzimajući u obzir i kurs, izgubili i pristupne puteve i deo mosta. Pitam se da li zbog toga grad teba da stane, da sačekamo da sve prođe pa da nastavimo da ga gradimo tako da tek za 15 godina možemo da se popnemo na njega? To ne dolazi u obzir", kaže Đilas.

Gradonačelnik Beograda dodaje i da je zadovoljan kako je protekla 2010. "Dosta stvari smo uradili i primećujem da najveći broj ljudi vidi tu novu energiju i pokazuje volju da se ide napred. Očekujem da tako bude i u 2011. godini", kaže Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: