Pad prometa i promenljivi indeksi

Promenljivo kretanje berzanskih indeksa i pad prometa obeležili su poslednju nedelju aprila na Beogradskoj berzi, kaže Tijana Cvetković iz Fime internešenel.

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2010.

09:31

Default images

Strani investitori učestvovali su u prometu u prethodnoj sedmici sa skromnih 19 odsto u proseku, uz intenzivnije prisustvo na strani kupovine.

Indeks nalikvidnijih akcija Belex15 u proteklih pet dana trgovine izgubio je 0,67 odsto vrednosti, dok je opšti indeks Belexline u istom periodu porastao za skromnih 0,2 odsto.

Kategoriju najvećih nedeljnih gubitnika činili su Putevi Užice sa minusom od 22 odsto, Pupin telekom sa nešto više od osam procenata i Globos osiguranje sa šest.

U dobitnike su se svrstali Progres i Voda Vrnjci sa plusom od po 12,5 odsto, kao i BIP sa rastom od 11 procenata.

Ukupan nedeljni promet vredeo je 284 miliona dinara, navela je Cvetković dodajući da je to gotovo 40 odsto manje nego u pretposlednjoj aprilskoj sedmici.

Cvetković je podsetila i da je u četvrtak, 29. aprila, zabeležen najniži dnevni promet u poslednja tri meseca od svega 18 miliona dinara.

Najtrgovanija akcija bila je AIK banka sa prometom od 33,3 miliona dinara, a slede Energoprojekt i Grmeč sa 16,5 miliona dinara odnosno 9,8 miliona.

Promet iz trgovine obveznicama stare devizne štednje činio je 39 odsto ukupnog nedeljnog a najviše se trgovalo serijom A2013, za blizu 50 miliona dinara, navela je Fimin šef odeljenja korporativne agenture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: