Staklara neće otpuštati radnike

U Srpskoj fabrici stakla (SFS) u Paraćinu, koja ima 1.800 zaposlenih, višak je između 600 i 800 radnika, procenilo je rukovodstvo.

Izvor: B92

Subota, 12.09.2009.

10:55

Default images

Ipak, rukovodstvo najavljuje da ne planira otpuštanja, već izradu socijalnog programa, u saradnji sa Sindikatom i Vladom Srbije.

Sadašnji kapaciteti i njihova iskorištenost, kao i trenutno učešće na tržištu su suviše mali da podrže broj 1.800 zaposlenih, pa otud i kašnjenje u isplati zarada, ističu u Staklari.

Dušan Bajatović, generalni direktor Javnog preduzeća Srbijagas, koje je većinski vlasnik Staklare sa 63,62 odsto akcija, izjavio je da će "pitanje egzistencije zaposlenih biti rešeno tako što će im se pružiti mogućnost da svojim radom zarade za svoje plate".

"Svoje ciljeve Srbijagas planira da postigne u saradnji sa sindikatima", rekao je Bajatović dok u SFS ističu da imaju "problema u kadrovskoj strukturi, zato što nedostaju mladi ljudi koji bi bili obučeni za rad na specijalizovanim mestima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: