Fotelje za kadrove SPS-a i JUL-a

Visoki funkcioneri SPS-a i JUL-a iz devedesetih - Milorad Jakšić, Dušan Matković i Srđan Smiljković dolaze na važne funkcije u Telekom, NIS i PTT.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

11:23

Default images

Milorad Jakšić, nekadašnji generalni direktor PTT-a i Mobtela, uskoro će sesti u fotelju predsednika Upravnog odbora Telekoma Srbije, kao kadar Socijalističke partije Srbije, dok će demokrata Branko Radujko ostati direktor tog javnog preduzeća.

Predsednik Upravnog odbora PTT-a Srbije biće po svemu sudeći Željko Ivanji (G17 plus), Goran Ćirić (DS) će ostati na mestu generalnog direktora ovog preduzeća, dok će njegov zamenik najverovatnije biti nekadašnji zamenik predsednika Direkcije JUL Srđan Smiljković.

Smiljković je pre osam godina smenjen sa pozicije zamenika generalnog direktora PTT-a posle štrajka zaposlenih u beogradskim poštama.

Na čelo Upravnog odbora NIS-a najverovatnije će doći Dušan Matković, bivši direktor Sartida, koji je ostao upamćen po tome što je 1991. pozvao pristalice Slobodana Miloševića da sa mitinga na Ušću odu na miting u centru Beograda i obračunaju se sa studentima.

Izvor lista iz vladajuće koalicije podseća da najavljena imenovanja proističu iz ranijeg dogovora vladajuće koalicije da polovina od svih direktorskih mesta u javnim preduzećima pripadne DS, dok će preostala preduzeća ravnomerno podeliti G17 i socijalisti. Kada će vlada imenovati direktore, još se ne zna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: