“Izbori najbolje rešenje za krizu”

Vanredni parlamentrani izbori su najbolje rešenje za krizu u vladajućoj koaliciji, ocenili su ekonomisti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 10.03.2008.

10:49

Default images

"Budućnost Srbije je u stranim investicijama i otvaranju novih radnih mesta, a ako bi potrajalo nejedinstvo u Vladi izvesno je da u Srbiju ne bi došao nijedan ozbiljan strani investitor", rekla je profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović.

Ona je navela da su, zbog dešavanja na političkoj sceni, građani Srbije prisiljeni da se ne bave osnovnim životnim problemima, kao što su cene i zapošljavanje.

Prema njenim rečima, došao je trenutak da se građani izjasne i da konačno dobijemo dvopartijsku političku scenu i da znamo da će premijer voditi politiku za koju se izjasni većina građana Srbije.

Saradnik Ekonomskog insituta Jurij Bajec je rekao da su vanredni parlamentarni izbori prilika da se svaki građanin Srbije zapita da li želi da živi u ekonomski jakoj i stabilnoj zemlji ili izolovanoj.

"Nema ekonomski jake Srbije bez čvrstih veza sa EU. Samo takva Srbija može da brani suverenitet na Kosovu, i to pravnim, diplomatskim i političkim sredstvima", izjavio je Bajec.

On očekuje da će politički lideri uspeti da u predizbornoj kampanji to objasne građanima, kako se ne bi desilo da se ponovi greška iz prošlosti i Srbija uvede u izolaciju.

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac rekao je da bez političke stabilnosti i izvesnosti nema priliva stranih investicija i razvoja finansijskog tržista.

"Sve je bolje od sadašnje neizvesnosti. Posle svakih izbora dolazi period stabilnosti", rekao je Štimac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: