Utorak, 04.03.2008.

16:59

Treba pokrenuti proizvodnju na KiM

Privrednici Srbije treba da pomognu Srbima i drugim nealbancima na Kosovu da pokrenu proizvodnju i plasiraju robu.

Izvor: Beta

Default images

Na sastanku privrednih komora Srbije, Vojvodine i Kosova je rečeno da ljudima u pokrajini ne treba „davati milostinju“, kao i da za Srbe na Kosovu proizvodnja znači budućnost, a za državu Srbiju opstanak na Kosovu i Metohiji.

"Nećemo im pomoći tako što ćemo odrešiti kesu izdržavati ih već treba da pokrenemo proizvodnju, obezbedimo plasman proizvoda na tržištu cele Srbije", kazao je predsednik Privredne komore Kosova i Metohije Branko Miljković.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin kazao je da srpska preduzeća imaju viziju kako treba pomoći firmama na Kosovu koje su do 1999. godine proizvodile i živele od svog rada.

Učesnici sastanka su zaključili da treba osnovati veliki broj malih preduzeća na Kosovu, obezbediti neometanu trgovinu i na teritoriji Kosova otvoriti predstavništva preduzeća koja plasiraju proizvode u pokrajini.

Zaključeno je takodje da će u narednom periodu saradnja sa privrednim subjektima u pokrajini biti intenzivnija i da će se sastanci komora održavati redovno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: