Kosovo 12

10.05.2024.

11:49

Tzv. gradonačelnik Leposavića zabranio postavljanje srpskih zastava; Mediji: Opština leglo narkomanije

Ilegalno izabran gradonačelnik opštine Leposavić Ljuljzim Hetemi zabranio je da se u toj opštini postave srpske zastave za praznik Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja.

Izvor: Tanjug, Novosti

Tzv. gradonačelnik Leposavića zabranio postavljanje srpskih zastava; Mediji: Opština leglo narkomanije
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Zahtev da se postave zastave podnela je grupa građana Leposavića.

Printscreen

Hetemi je jedan od četvorice takozvanih gradonačelnika koji su na tu funkciju postavljeni nakon lokalnih izbora održanih u aprilu prošle godine, a koje su bojkotovali Srbi.

Na te izbore izašlo je svega oko 3,5 odsto birača od ukupno 45.950 upisanih i od tada se na čelu četiri opštine na severu KiM - Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, i u kojima Srbi čine 95 stanovništva, nalaze gradonačelnici Albanci.

S druge strane, Novosti su prenele da se zgrada opštine Leposavić  koristi kao narkomansko leglo, kao i da su na društvenim mrežama i portalima objavljeni snimci na kojima se vidi konzumiranje kokaina u zgradi opštine za vreme Hetemijevog mandata.

Na video snimku koji je nastao u podrumu opštine, razgovetno se čuje Radoica Radomirović u čijem društvu se vidi Dragan Aksentijević koji više puta šmrče kokain i jasno poručuje svom šefu da se drogiraju, pišu Novosti.

"Ja volim da sednemo ja, ti fejs tu fejs da uzmemo malo kokaina, malo da se opičimo, da se klepimo malo... ", kaže Aksentijević čime jasno signalizira da se i Radomirović drogira, ističu Novosti.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: