SE prodaje Motoroli 50 odsto UIQ-a

Japansko-švedski proizvođač mobilnih telefona Soni-Erikson prodaje Motoroli 50 odsto svoje filijale UIQ.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2007.

08:16

Default images

Kompanija UIQ (User Interface Quartz), koja je u vlasništvu Soni-Eriksona, bavi se proizvodnjom "inteligentnih" mobilnih telefona - kombinacije klasičnih "personalnih digitalnih pomoćnika" (Personal digital assistants) i mobilnih telefona.

Soni-Erikson je lane kupio tu kompaniju od britanske softverske kompanije Simbijan (Symbian) za sumu novca koja nije objavljena, kako bi konkurisao najvećem svetskom proizvođaču mobilnih telefona Nokiji (Nokia).

UIQ će, kako je izjavio predsednik kompanije Soni-Erikson Majls Flint, sada funkcionisati kao nezavisna jedinica.

Flint je rekao da se ne radi o spajanju, niti o zajedničkoj kompaniji, već o zajedničkoj izradi jedne platforme koju će moći da deli određen broj operatera, što znači da bi tom procesu mogla da se pridruži i treća kompanija, ali nikakav datum zasad nije određen.

Cilj prodaje 50 odsto UIQ-a je da se povećaju ulaganja u tu kompaniju, koja nije ostvarila predviđanja "Sonija-Eriksona" vezana za njen razvoj.

Soni-Erikson smatra da više sam ne može da obezbedi investicije neophodne za razvoj UIQ-a, dok Motorola tom kupovinom želi da ostvari prodor na tržište multimedijskih proizvoda i time poboljša rezultate svog poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: