Automobili

Utorak, 13.02.2024.

18:33

Da li vam se sviđa? Kako bi danas izgledao Fiat Multipla FOTO

Šta bi bilo kad bi bilo.

Izvor:

Da li vam se sviđa? Kako bi danas izgledao Fiat Multipla FOTO
Foto: Maltese Design

Neki su ga proglašavali za najružniji automobil svog vremena, dok se drugima sviđao njegov "luckasti" izgled. Ipak, nisu mu se mogli osporiti originalnost dizajna i praktičnost.

Savremeni Fiat Multipla je svojom pojavom podelio automobilsku javnost kada je lansiran krajem prošlog veka, ali niko nije mogao na ostane ravnodušan na njegov izgled.

Uprkos kontroverznom dizajnu, automobil se proizvodio čak 12 godina, a magazin Top Gear ga je čak proglasio automobilom godine 2000. Iako se ne proizvodi već 15-ak godina, ostao je upamćen kao jedan od najizrazitijih primera dizajnerskog eksperimentisanja u svetu automobila.

Možda je zato i dalje osnova za nove eksperimente, jer su današnji kupci mnogo skloniji neobičnim rešenjima nego što su bili krajem prošlog veka. Jedan od dizajnera koji se potrudio da napravi modernu interpretaciju je Maltese Design, a komentari su više nego ohrabrujući.
U ovoj viziji, Multipla zadržava originalni dizajn profila, sa oštrijim, izvajanim linijama.

Unapređen većim točkovima i nižom siluetom, automobil odiše sportskim duhom.
Foto: Maltese Design
Značajne promene dizajna uključuju tanja LED svetla u obliku slova Y koja zamenjuju prepoznatljiva nisko postavljena svetla i isturene okrugle farove.

Implementacija tankih kvaka na vratima i naglašenih zadnjih blatobrana takođe doprinose jedinstvenoj estetici. Prednja vrata se otvaraju konvencionalno, dok se zadnja vrata otvaraju unazad.
Foto: Maltese Design

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: