Stigla nova Corolla hečbek sa sportskim imidžom (FOTO)

Japanski gigant Toyota predstavila je uoči Salona automobila u Njujorku novu generaciju svog najpopularnijeg modela Corolle.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

14:48

Stigla nova Corolla hečbek sa sportskim imidžom (FOTO)

Najprodavaniji automobil svih vremena doživeo je svoje 12. izdanje koje je izgrađeno na novoj platformi, a posebno ga odlikuju sportskije upravljanje i mnoštvo tehnologije.

Corolla hečbek je "spakovana" za američko tržište i predstavlja skoro identičnu repliku Aurisa, koji će pokušati da osvojio Evropu u ovom segmentu kompaktnih automobila.
Toyota tvrdi da je njen novi hečbek zahvaljujući čvršćoj TNGA platformi i sportski dorađenom vešanju zabavniji za vožnju.

Novac Corolla je niža, šira i duža i pre svega atraktivnija od modela iM koji nasleđuje na tržištu.
Svetslosne grupe su izražajnije, karoserijske linije karakterističnije nego pre, a agresivniji izgled dodatno naglašavaju ugaona štop svetla i zakrivljen zadnji kraj.

Što se tiče pogona, Toyota je odličila da isprati turbo trend pa će se pod haubom naći i 2.0-litarski četvorocilindraš.
Još nema detalja o snazi, performansama i efikasnosti, ali se očekuje da sve bude na višem nivou u odnosu na Corollu iM 2018. koja je imala 137 KS i 170 Nm obrtnog momenta.

Novi motor u novoj Corolli je navodno manji, lakši i rafiniraniji od 1.8-litarskog koji menja.
Što se tiče unutrašnjosti, Toyota nije mnogo iznenadila, tu su njeni prepoznatljivi detalji, a posebno se ističe 8-inčni ekran multimedijalnog sistema koji je podignut visoko na sredini prednje table.

Uključeni u standardni bezbednosni sistemi poput automatskog kočenja u slučaju detekcije pešaka, adaptivni tempomat, upozorenje za napuštanje trake...
Sa modelom za 2019. standardno dolazi i zadnja kamera. Toyota nije saopštila detalje cene ni kada će se nova Corolla zvanično naći na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: