Mask: Tesla će proizvoditi električni minibus

Prvi čovek Tesla Motorsa izjavio je da će električno urbano vozilo za prevoz većeg broja putnika biti zasnovano na platformi Modela X.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2016.

09:08

Mask: Tesla će proizvoditi električni minibus
Screenshot YouTube

Kada je polovinom jula Ilon Mask izložio detalje novog "masterplana", pored električnog kamiona najavio je i "urbano vozilo za prevoz većeg broja putnika". Tada je protumačeno da je reč o električnom autobusu.

Međutim, kako otkriva Jalopnik, Mask je mislio na električni minibus. Šef Tesla Motorsa potvrdio je ovu informaciju na Twitteru i dodao da će ovo vozilo deliti mehaničku platformu sa krosoverom, Modelom X. Mask veruje da su minibusevi zbog manjih dimenzija i boljih manevarskih mogućnosti daleko praktičnije rešenje za gradske gužve u poređenju sa klasičnim autobusima.

Za sada nije poznato kada bi Teslin električni minibus mogao da se nađe na ulicama američkih gradova, ali pretpostavlja se da zbog realizacije drugih planova ove kompanije to neće biti pre 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: