Automobili

Četvrtak, 02.06.2016.

14:09

Spektakl na Ušću: Auto-trka "Nagrada Beograda 2016"

Ljubitelji auto-moto sporta uživaće u zanimljivom vikendu. U subotu i nedelju, 4. i 5. juna, na stazi "Ušće" održaće se legendarna kružna auto-trka "Nagrada Beograda", a organizatori su saopštili da se ulaz ove godine neće naplaćivati.

Izvor: B92

Spektakl na Ušću: Auto-trka
Generalni sekretar SAKSS, Goran Toroman, generalni sekretar AMSS, Predrag Ðurðev i menadžer za auto-moto sport i vozaèe u AMSS, Branislav Pijeviæ, na pres konferenciji (Foto: AMSS)

Ovogodišnje takmičenje organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta. Tim povodom, u prostorijama AMSS održana je konferencija za štampu, na kojoj su se predstavnicima medija obratili generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, generalni sekretar SAKSS, Goran Toroman i menadžer za auto-moto sport i vozače u AMSS, Branislav Pijević.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, nastupiće stotinak vozača koji će u subotu u 11 h, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji.

U nedelju u 12 h održaće se kružna trka koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ove godine po prvi put u Srbiji biće organizovana i drag disciplina, trka ubrzanja na 402 m.

"Nagrada Beograda je opštepoznata manifestacija koja ima ne samo domaći već i regionalni značaj. Mislili smo na sve ljubitelje brze vožnje i omogućili im da uživaju u dvodnevnom spektaklu potpuno besplatno, jer je ove godine ulaz na trku slobodan", istakao je generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev.

Generalni sekretar SAKSS Goran Toroman naglasio je da su i ove godine otvorene sve klase i discipline, te da će se voziti u pet divizija, što znači da se vozi i klasa "fiće" koja budi nostalgiju kod mnogih gledalaca.

Do sada je prijavljeno preko 90 takmičara, od kojih mnogi dolaze iz zemalja u okruženju, rekao je Toroman istakavši da će bezbednost trke biti na visokom nivou.

Izmena režima saobraćaja

Zbog održavanja manifestacije "Nagrada Beograda 2016" na prostoru kod P.C. "Ušće" od 4. juna u 6:00 h do 5. juna u 24:00 h menja se režim rada linija gradskog prevoza:

- Vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do ulice Trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i ulicom Trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

- Linija javnog prevoza br. 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: U smeru ka okretnici "Novi Beograd - Toplana": Brankov most - Milentija Popovića - interna saobraćajnica - Vladimira Popovića - Zemunski put -Brodarska i dalje redovnom trasom a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza na izmenjenoj trasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: