Nova vest
Fudbal 3

27.5.2024.

13:00

Ten Hag motivisao igrače Junajteda kao nikad pre

Mančester junajted je u subotu osvojio trofej FA kupa pobedom na Vembliju protiv Mančester sitija (2:1).

Izvor: Dejli mejl

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Richard Callis /SPP

Tako su se izabranici Erika ten Haga revanširali gradskom rivalu za poraz u finalu prošle godine i ujedno obezbedili plasman u naredni ciklus Lige Evrope.

Kako je preneo Dejli mejl, Ten Hag i njegovi saradnici, posebno su motivisali igrače za ovaj susret, posle jako teške i neuspešne sezone.

Junajted je slavio do dugo u noć u Mariot Hotelu u Mejferu, a Ten Hag je otkrio šta su on i saradnici uradili da bi ujedinili igrače.

Kada je tim stigao u timski hotel u Londonu u petak, na krevetima su našli pisma koje su ispisale njihove supruge i devojke. Svaki igrač je potom preko WhatsApp aplikacije dobio video poruke od porodice i prijatelja.

Sat pre početka meča, ekipa se okupila ispred velikog ekrana u gostujućoj svlačionici na Vembliju gde je svako pojedinačno dobio posebnu video poruku.

"Uradili smo neke posebne stvari. Pokazali smo im motivacione video snimke. Bili su neverovatni, tako emotivni. Emocije su im preplavile misli, a misli su pokrenule njihova tela. To je pomoglo da budemo tim od prvog minuta finala. Oni su sjajni momci. Imali su toliko nezgoda tokom ezone, toliko mnogo puta smo ošamareni. Svaki put smo uzvratili borbom i na kraju smo zaradili trofej", rekao je Ten Hag.

"Svi smo videli da je sve drugačije. Atmosfera u timu bila je posebna. Svi su verovali, svako je bio spreman da se bori za tim. Plan je bio savršen. Napravili smo ga zajedno sa menadžerom. Svako je bio spreman da uradi svoj posao. To je jedinstvo, to je ljubav", rekao je Rafael Varan koji je odigrao poslednji meč za Junajted.

Da li je i Ten Hagu ovo bio poslednji meč, videćemo uskoro, kada se oglasi uprava Junajteda, posle detaljne analize cele sezone.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu