Mazda CX-3: Vrline i mane

Najnoviji Mazdin krosover imao je svetsku premijeru krajem novembra 2014. u Los Anđelesu a prve novinarske prezentacije organizovane su za predstavnike medija u Australiji. Magazin Car Advice otkriva nam koji su najjači aduti Mazde CX-3 i šta su nedostaci ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 03.01.2015.

11:05

Default images

KODO dizajn, uz SKYACTIV tehnologiju, preobrazio je Mazdinu gamu u poslednjih nekoliko godina.

Nove generacije "dvojke", "trojke", "šestice" i Mazde MX-5 uglavnom izazvaju pozitivne reakcije u automobilskoj javnosti, a njima su se pridružili i potpuno novi modeli koje Mazda ranije nije imala u svom katalogu, CX-5 i najnoviji CX-3.

To što je Mazda CX-3 predstavljena ubrzo nakon premijere nove "dvojke" nije slučajno jer je ovaj krosover u velikoj meri zasnovan na Mazdinom malom gradskom automobilu.
Australijski Car Advice imao je priliku da se među prvima upozna sa novim Mazdinim krosoverom. Novinar ovog magazina smatra da dizajn ono što izdvaja Mazdu CX-3 od konkurencije.

Za kupce koji se planiraju da nabave pod-kompaktni krosover značajno je i to što CX-3 u ponudi ima i verziju sa pogonom na sva 4 točka, što neki modeli iz ovog segmenta nemaju. U adute Mazde CX-3 može se ubrojati i 2.0 litarski SKYACTIV-G benzinski motor.

Što se tiče prostora u kabini, krosover je tu ograničen platformom koju je preuzeo od Mazde 2. Dva modela imaju isto međuosovinsko rastojanje (2.570 mm), što znači da putnici na zadnjim sedištima neće imati dodatne centimetre za smeštaj kolena.

Ovaj nedostatak donekle je kompenzovan višom pozicijom za sedenje koja omogućava dovoljno prostora za noge.
Mazda CX-3 je od nove "dvojke" preuzela i enterijer, uključujući i izdvojeni ekran multimedijalnog sistema na centralnoj konzoli, ali i izbor materijala.

S obzirom da će cena krosovera biti viša od Mazde 2, Car Advice smatra da kupcima može da zasmeta tvrda plastika na unutrašnjim oblogama vrata ili komandnoj tabli koja je preneta iz "dvojke".

Pogledajte zapažanja australijskog novinara posle prve vožnje Mazde CX-3, a vaše utiske o ovom automobilu možete izneti u komentarima:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: