Uređaji za elektronsku naplatu putarine i na pumpama

TAG uređaji za elektronsku naplatu putarine od ponedeljka 11. avgusta mogu se kupiti i na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS).

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.08.2014.

15:43

Default images

U cilju smanjenja gužvi na naplatnim rampama autoputeva, na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisan je ugovor između NIS-a i "Puteva Srbije" o prodaji i dopuni TAG uređaja.

TAG uređaji od ponedeljka se mogu kupiti i dopunjavati na benzinskim stanicama "Zmaj 1" i "Zmaj 2" na autoputu E-75, a od utorka 12. avgusta ova usluga biće dostupna i na benzinskim stanicama "Mali Požarevac" i "Lozovička česma" na istom autoputu.

Od srede će se TAG uređaji prodavati i na benzinskoj stanici "Krnješevci" na autoputu Beograd - Zagreb, kao i na benzinskoj stanici "Stari Banovci" na autoputu Beograd - Novi Sad.

U četvrtak 14. avgusta prodaja će početi na pumpama "Nais" i "Fontana" na autoputu Beograd - Niš, a u petak na benzinskoj stanici "Predejane", takođe na autoputu E-75.

Korišćenje TAG uređaja omogućava naplatu putarine bez zaustavljanja na posebno obeleženim kanalima za naplatu, čime se izbegavaju zastoji u saobraćajnim špicevima.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti aktivnosti na usavršavanju naplate putarine kako bi se vozačima pružila što kvalitetnija usluga, smanjile gužve na putevima, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: